De beste websites maak je samen

Anja de Crom
Door Anja de Crom

Bijdragen aan de Joomla-community (1)

Als je mensen vraagt wat ze zo goed vinden aan Joomla, valt vroeg of laat gegarandeerd het woord community. Meestal in combinatie met het woord “kracht”. Want Joomla heeft een heel krachtige community. Maar wat is dat nou, die community, en wat kun jij eraan bijdragen?

De Joomla-community, dat ben ik…

… maar niet alleen. Ik ben de community samen met jou, en heel veel anderen. Wij maken met z’n allen Joomla tot wat het is. Hoe dan?

•    Door het te gebruiken.
•    Door erover te praten.
•    Door het te verkopen aan onze klanten.
•    En door het te verbeteren.

Jij kunt meedoen

Die community, wij allemaal dus, daar hoor je nu al bij, zonder er iets voor te doen. Maar misschien wil je wél iets doen. Misschien vraag je je al een tijdje af wat je kunt doen om bij te dragen aan de community, of aan Joomla zelf. Misschien wil je iets technisch doen, of helpen testen of ontwikkelen, maar weet je niet hoe of wat bij je past. Daar kan deze blog je misschien bij helpen.

Joomla! Volunteers Portal

Wat voor iemand ben je?

Wat vind je leuk, wat wil je leren, waar ben je goed in? In deze en nog 5 volgende blogs laten we zes volstrekt willekeurige voorbeelden zien van dingen die jij kunt doen in de community, gebaseerd op zes verzonnen persoonlijkheidstypen.

Type 1: helpt graag mensen

Vind je het leuk om problemen op te lossen, vragen te beantwoorden, te zorgen dat mensen beter worden in wat ze doen? Dan kun je het volgende bijdragen:

•    word lid van een JUG (Joomla gebruikersgroep)
•    beantwoord vragen op een van de fora (Nederlandstalig: joomlacommunity.nl of joomlaNL.nl)

De meeste Joomla gebruikergroepen combineren tijdens hun bijeenkomsten presentaties met Joomla nieuws en vaak ook een problemen-oplos-blokje (Dokter Joomla). Een JUG is dus the place to be als je nieuwe kennis wilt opdoen of een acuut Joomla-probleem wilt oplossen.

Ben je niet zo van de groepen of van de vaste avonden, dan is het beantwoorden van vragen op een forum iets voor jou. Het mooiste is dat niet alleen de vragensteller daar slimmer van wordt: omdat je antwoord beschikbaar blijft, kunnen andere mensen met hetzelfde probleem daar ook nog iets aan hebben.

Adres

WebLab42
Infanteriestraat 29
6822 NH Arnhem
KvK: 70477973

Telefoon: 026-7370231

post@weblab42.nl

Officieel!

WebLab42 is officieel gecertificeerd Joomla Administrator (lees hier wat dat betekent)

WebLab42 staat vermeld in de Joomla! Resources Directory