De beste websites maak je samen

Anja de Crom
Door Anja de Crom

Bijdragen aan de Joomla-community (2)

In aflevering 1 van onze serie over bijdragen aan de Joomla-community schreven we al dat jij al bij de community hoort, zonder er iets voor te doen. Samen maken wij Joomla, door Joomla te gebruiken, erover te praten, Joomla te verkopen aan onze klanten en Joomla te verbeteren. Wil je meer doen? Tof!

Joomla! Volunteers Portal

Aan de hand van zes volstrekt willekeurige en 100% verzonnen persoonlijkheidstypes laten we je zien wat jij kunt doen. In deze aflevering type 2: de allesweter.

Type 2: weet alles

Als jij alles al weet, dan ben je enorm waardevol, want dan heb je kennis die je kunt delen:

  • geef presentaties
  • schrijf blogs of tutorials, of maak filmpjes
  • beantwoord vragen
  • of help met programmeren of testen

Weet je heel veel over een specifiek onderwerp? Je zou een presentatie kunnen geven bij een JUG, of een presentatievoorstel kunnen indienen voor de JoomlaDagen.

Ben je niet zo’n podiumdier, dan kun je altijd nog een ander podium gebruiken: een blog, een tutorial of een filmpje waarin je een onderwerp belicht.

Ook voor jou geldt, net als voor type 1, dat je vragen kunt beantwoorden op een van de fora. Ben je goed in Engels, dan kan dat ook een internationaal forum zijn.

En tot slot kun je ook nog helpen bij het testen, of zelfs bij het ontwikkelen van bug fixes of nieuwe features. Hoe beter die getest worden, en door hoe meer mensen, hoe sneller ze geïntegreerd kunnen worden in Joomla en hoe eerder nieuwe versies beschikbaar komen.

Adres

WebLab42
Infanteriestraat 29
6822 NH Arnhem
KvK: 70477973

Telefoon: 026-7370231

post@weblab42.nl

Officieel!

WebLab42 is officieel gecertificeerd Joomla Administrator (lees hier wat dat betekent)

WebLab42 staat vermeld in de Joomla! Resources Directory