De beste websites maak je samen

Anja de Crom
Door Anja de Crom

Bijdragen aan de Joomla-community (5)

In onze serie over bijdragen aan de Joomla-community kwamen inmiddels vier verschillende persoonlijkheidstypes voorbij, met voor elk type een rijtje mogelijkheden om je steentje bij te dragen. Maar naast het leerzame en het nuttige (of liever gezegd: noodzakelijke) is er nog een ander belangrijk aspect aan de community: gezelligheid!

Joomla! Volunteers Portal

Type 5: wil graag nieuwe mensen leren kennen

In je eentje websites maken kan soms best ingewikkeld zijn. Het is fijn als je mensen kent die hetzelfde doen als jij. Die kun je op verschillende manieren leren kennen:

  • word lid van een JUG
  • ga naar conferenties
  • beantwoord vragen op een forum
  • werk samen met anderen: Joomlers, maar ook mensen in andere disciplines

De meeste JUGs komen elke maand bij elkaar. Het zijn kleinschalige groepen, in grootte variërend van een stuk of tien tot soms wel veertig bezoekers per avond. De avonden zijn laagdrempelig, je hoeft niet officieel lid te worden: aanmelden en gewoon gaan. Meestal wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de huur van de ruimte of voor koffie en thee.

Op een conferentie of andere evenement (Joostock, JoomlaDagen, J and Beyond, JoomlaCamp) zijn meer Joomlers aanwezig. Afhankelijk van het type evenement zijn dat er enkele tientallen tot een paar honderd. Veel mensen komen alleen, dus als je je ervoor openstelt heb je snel aansluiting.

Ook door actieve forumbijdragen kun je je Joomla-netwerk vergroten. Nog even los van het gegeven dat het gewoon leuk is om mensen te helpen ????.

Bij een JUG of via het forum kun je mensen leren kennen die hetzelfde doen als jij, of net even iets anders. Spreek eens met een of meer mensen af om een hele dag op dezelfde locatie te werken (dat hoeft niet aan hetzelfde project te zijn): hartstikke gezellig en met een beetje geluk leer je er ook nog wat van!

Adres

WebLab42
Infanteriestraat 29
6822 NH Arnhem
KvK: 70477973

Telefoon: 026-7370231

post@weblab42.nl

Officieel!

WebLab42 is officieel gecertificeerd Joomla Administrator (lees hier wat dat betekent)

WebLab42 staat vermeld in de Joomla! Resources Directory