De beste websites maak je samen

Hilda Abbing, Joomla webdesigner
Door Hilda Abbing

Nieuwe website nodig of misschien toch niet?

Heb je al wat langer een website? Dan heb je het misschien ook al meegemaakt: na drie tot vijf jaar begint het een beetje te kriebelen. Je wilt misschien een nieuw design, de site past inhoudelijk niet meer bij je bedrijfsstrategie, de site is technisch niet op orde, of je wilt de site juist uitbreiden met extra dienstverlening zoals een shop, een chatfunctie of een online afspraakformulier. En dus, zou je denken, heb je een nieuwe site nodig.

Alhoewel we het erg leuk vinden om een nieuwe site te bouwen, is dat voor ons niet altijd een logische conclusie. In de meeste gevallen volstaat uitbreiding en/of een makeover.

Nieuw design

Is de content op je site nog oké, maar ben je niet meer tevreden met de uitstraling? Het mooie aan content management systemen zoals Joomla is dat het uiterlijk, oftewel de styling, los staat van de inhoud. Met andere woorden: zonder ook maar iets aan de content te veranderen, kun je je site een compleet nieuwe look geven. Met een nieuwe layout en eventueel nieuwe foto’s of afbeeldingen ziet jouw site er weer spiksplinternieuw uit.

Site past niet meer bij strategie

Misschien wil je niet alleen het uiterlijk van je site veranderen, maar ook de teksten en het beeldmateriaal. Misschien wil je zelfs pagina’s hernoemen, menu-items verwijderen, blogs gaan schrijven (of blogs weghalen). Ook daarvoor is het niet nodig om een compleet nieuwe website te bouwen. Joomla is flexibel, je kunt zo veel aanpassen, uitbreiden of inkrimpen als je wilt.

Techniek

We hebben ook wel eens een klant gehad die zei: “Mijn site is technisch zo verouderd, bouw maar een nieuwe.” Zelfs in dat geval kun je vaak volstaan met een upgrade (of migratie, als-ie erg oud is), het updaten of vervangen van de gebruikte extensies, een nieuwe template, eventueel aanpassen van de teksten, en nieuw beeldmateriaal, als je site echt stokoud is (tot een aantal jaren geleden waren kleine afbeeldingen de norm, maar nu kun je echt niet meer aankomen met plaatjes van 150 pixels breed).

Uitbreiding met extra dienstverlening

Wil je producten online verkopen in een webshop met iDEAL? Afspraken kunnen plannen via je website? Misschien een chatfunctie inbouwen? Of geef je cursussen of workshops en wil je huiswerkopdrachten kunnen laten uploaden? Downloadable e-books aanbieden, al dan niet gratis? Of starten met bloggen, video’s of een podcast? Dit zijn maar een paar voorbeelden van extra dienstverlening via je website. Met een Joomla-website kunnen zulke toepassingen worden toegevoegd aan je website, zonder dat je daar een heel nieuwe site voor nodig hebt.

Nieuwsgierig geworden?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw website? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op! We gaan er graag voor zitten om alles op een rijtje te zetten voor een mooie, frisse en vooral functionele website.

Bel of mail!

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan voor de WebLab42 nieuwsbrief en ontvang regelmatig nieuws, tips en interessante informatie in je mailbox! Je kunt je op elk moment weer afmelden of je gegevens laten verwijderen.

Adres

WebLab42
Infanteriestraat 29
6822 NH Arnhem
KvK: 70477973

Telefoon: 026-7370231

post@weblab42.nl

Officieel!

WebLab42 is officieel gecertificeerd Joomla Administrator (lees hier wat dat betekent)

WebLab42 staat vermeld in de Joomla! Resources Directory