Anja de Crom
Door Anja de Crom

Wat is Joomla?

Bij WebLab42 bouwen we alle websites met Joomla. Joomla is een Content Management Systeem, oftewel een CMS. Content betekent inhoud, management betekent beheer: met Joomla kun je de inhoud van je website beheren. De techniek en de layout staan bij een CMS los van de inhoud. Voor het schrijven van teksten en het plaatsen van afbeeldingen op je Joomla-website hoef je dus geen technische kennis te hebben.

Met een CMS is het bijhouden van je content een fluitje van een cent: je typt je tekst in een soort tekstverwerker, uploadt er een afbeelding bij en het systeem zorgt dat het op de goede plaats terechtkomt en dat je pagina’s een mooie, eenduidige uitstraling krijgen.

Om tekst en afbeeldingen toe te voegen, moet je ingelogd zijn op je website. Je kunt artikelen vanaf de 'voorkant' van je website aanpassen; Joomla heeft ook een beheergedeelte waarin je kunt werken.

Naast de inhoud bestaat de drie-eenheid van Joomla uit de techniek en de layout. Heel veel is al standaard geregeld, dus zodra Joomla geïnstalleerd is, kun je er in principe zelf mee aan de slag. Joomla is open source; dat betekent dat het vrij verkrijgbaar is en dat je het (gratis) kunt installeren.

Heb je geen idee waar je moet beginnen en beschik je niet over technische kennis? Dan kan een webdesigner (zoals WebLab42) de site voor je inrichten en een template bouwen of installeren om je website een mooie layout te geven.

Het enige dat jij dan nog hoeft te doen is zorgen dat je je content actueel houdt.

Daar wil ik meer over weten

Adres

WebLab42
Infanteriestraat 29
6822 NH Arnhem
KvK: 70477973

Telefoon: 026-7370231

post@weblab42.nl

Officieel!

WebLab42 is officieel gecertificeerd Joomla Administrator (lees hier wat dat betekent)

WebLab42 staat vermeld in de Joomla! Resources Directory