De beste websites maak je samen

Hilda Abbing
Door Hilda Abbing

WebLab42 bestaat drie jaar!

"Het derde jaar is doorslaggevend," zei een van onze klanten begin 2020 tegen ons. "Dan ga je erachter komen of je bedrijf echt goed werkt."

"Spannend," zeiden wij nog, een beetje voor de vorm, en in volledige onwetendheid van wat 2020 zou gaan brengen. Maar op 1 januari 2021 vieren we ’m, de derde verjaardag van WebLab42. We hebben de drie jaar gehaald! We kijken terug op drie interessante jaren waarin er heel veel gebeurde.

2018

We startten in Utrecht, met een klantenkring die vooral in het Westen zat. Maar in november 2018 kregen we de kans om te verhuizen naar het mooie, groene, veel minder drukke Arnhem. Is dat slim als de meeste klanten in het Westen zitten en we eigenlijk in Arnhem een heel nieuw netwerk moesten opbouwen? We wisten het niet, maar we deden het toch en 2019 werd een spannend jaar.

2019

Gelukkig bleven de bestaande klanten ons trouw en langzaamaan kregen we leuke nieuwe klanten uit onze nieuwe regio. En gek genoeg ook uit Utrecht en omstreken. We ontdekten dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt waar je gevestigd bent. Uit heel Nederland kwamen aanvragen voor nieuwe websites, verzoeken om onderhoud uit te voeren of hulpkreten om websites te onthacken. We bouwden nieuwe sites, gaven bestaande sites een makeover, maakten webshops, bouwden complete systemen voor onze klanten, en we waren blij dat alles lekker doorliep... en toen kwam 2020.

2020

We kunnen ons niet voorstellen dat er ook maar iemand is die 2020 makkelijk zal vergeten (alhoewel de meeste mensen dat waarschijnlijk wel graag zouden willen). Het was ons derde jaar als bedrijf, en dat jaar begon goed. Eind 2019 kregen we de vraag of we een offerte wilden maken voor een Veiligheidsregio in onze oude woonplaats Utrecht. Het ging om een planningssysteem, enigszins vergelijkbaar met het Dashboard dat Anja jaren geleden bouwde voor Trafieq, een van onze andere klanten (en dat nog steeds in gebruik is, tot volle tevredenheid van de klant).

Van corona was toen nog geen sprake. We twijfelden over de grootte van de klus maar waren toch nieuwsgierig en besloten het gesprek aan te gaan. Al tijdens het eerste gesprek was er een fijne klik met de mensen van de Veiligheidsregio en we besloten een offerte te maken. Intussen waren we ook uitgenodigd om met zo’n 70 andere leden van de internationale Joomla-community mee te praten over de toekomst van Joomla, tijdens Joomla’s Forum for the Future, in Spanje.

Oeps!

We waren net twee dagen terug uit Spanje toen het verlossende woord van de Veiligheidsregio kwam. Tot onze verrassing (de concurrentie was best groot) was onze offerte goedgekeurd en we mochten aan de slag. We geven het onmiddellijk toe: dit was een oeps-moment. Ondertussen kwamen de eerste berichten over corona in China. Tegen de tijd dat we aan de slag konden met de opdracht zaten we volop in de eerste lockdown. Dat maakte het werken behoorlijk lastig; in onze offerte waren we uitgegaan van een aantal dagen werken op locatie, zodat de lijnen kort konden zijn en overleggen makkelijk zou gaan. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Na maanden werk is de klus grotendeels klaar. Gelukkig maar, want onze hersenen draaiden overuren om ondertussen ook onze andere klanten de service te geven die ze van ons gewend zijn. Dat is gelukt, maar 2020 zal vooralsnog voor ons de geschiedenis ingaan als het heftigste jaar in ons driejarige bestaan.

Op naar de volgende

We kunnen wel zeggen dat het ons gelukt is om het bedrijf op te bouwen in drie jaar tijd, en er zit nog steeds groei in. Niemand weet natuurlijk wat 2021 gaat brengen, maar we kijken met vertrouwen naar de toekomst. We hopen dat we onze klanten mogen blijven helpen en we kijken uit naar nieuwe, uitdagende projecten. Op naar de volgende mijlpaal, wij hebben er zin in!

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan voor de WebLab42 nieuwsbrief en ontvang regelmatig nieuws, tips en interessante informatie in je mailbox! Je kunt je op elk moment weer afmelden of je gegevens laten verwijderen.

Adres

WebLab42
Infanteriestraat 29
6822 NH Arnhem
KvK: 70477973

Telefoon: 026-7370231

post@weblab42.nl

Officieel!

WebLab42 is officieel gecertificeerd Joomla Administrator (lees hier wat dat betekent)

WebLab42 staat vermeld in de Joomla! Resources Directory