De beste websites maak je samen

Waarom pakken Facebook en LinkedIn het verkeerde plaatje?

Als je een nieuwe blog geschreven hebt, of een interessant nieuwsartikel, wil je dat natuurlijk graag delen op Facebook of LinkedIn. Deel je een link naar een pagina die je al eerder gedeeld hebt, dan kan het gebeuren dat er een verkeerde tekst, metabeschrijving of afbeelding getoond wordt. Hoe komt dat, en hoe kun je het oplossen?

“U heeft post-installatie berichten”

Af en toe duiken ze op in de backend van je Joomla-website: post-installatie berichten. Wat zijn het, wat moet je ermee, waarom moet je zelf dingen doen, en wat is een htaccess bestand? We leggen het uit in deze blog.

Zelf formulieren maken met RSForm! Pro

Een van de extensies die we bij WebLab42 gebruiken op vrijwel alle sites die we opleveren, is RSForm! Pro. We maken er contactformulieren mee, maar ook invoerschermen, rekentools, quickscans, beoordelingsformulieren en zelfs een compleet doe-het-zelf-beleidsplan. Intussen zijn we uitgegroeid tot RSForm! Pro-specialisten. En dus is het tijd om onze kennis met jou te delen.

Zelf je Joomla-website onderhouden?

Als je een (nieuwe) website hebt, stop je - waarschijnlijk - veel energie in het bijhouden van de content. Je schrijft blogs en nieuwsberichten, plaatst foto's, houdt misschien een agenda bij, kortom, alles om ervoor te zorgen dat je site actueel is en goed wordt opgepikt door Google.

Maar hoe zit het met het bijhouden van de techniek?

iDEAL betalingen ontvangen op je Joomla website

Betalingen met iDEAL: we kunnen ons bijna niet meer herinneren dat ze ooit níét bestonden. En of je nou een simpele betaalknop of donatie-optie wilt, een betaalformulier, inschrijvingen voor evenementen of een complete webshop: betalen met iDEAL is mogelijk via je Joomla-website. In deze blog leggen we uit wat ervoor nodig is.

Favoriete extensie: Articles Anywhere

Voor contentbeheerders (en eigenaars van websites) is het fijn als ze in hun website niets anders hoeven te doen dan... precies, content beheren. Maar soms ontkom je er niet aan om informatie op een andere manier te tonen. Omdat het design erom vraagt bijvoorbeeld.

Dan neem je al snel je toevlucht tot een module, en daarmee wordt het voor de contentbeheerder al wat lastiger. Content op verschillende plekken, verwarrend!

Wat kun je doen met formulieren?

Een formuliertje, dat gebruik je toch alleen maar om mail te versturen of iets aan te vragen?

Mis. Als je wat meer wilt met je website, zijn formulieren daarvoor het middel bij uitstek. En tegelijkertijd zijn ze van alle hulpmiddelen wel zo'n beetje de meest onderschatte. Onterecht, vinden wij bij WebLab42: hulde aan het formulier!

Adres

WebLab42
Infanteriestraat 29
6822 NH Arnhem
KvK: 70477973

Telefoon: 026-7370231

post@weblab42.nl

Officieel!

WebLab42 is officieel gecertificeerd Joomla Administrator (lees hier wat dat betekent)

WebLab42 staat vermeld in de Joomla! Resources Directory