Hilda Abbing
Door Hilda Abbing

Zelf formulieren maken met RSForm! Pro

Een van de extensies die we bij WebLab42 gebruiken op vrijwel alle sites die we opleveren, is RSForm! Pro. We maken er contactformulieren mee, maar ook invoerschermen, rekentools, quickscans, beoordelingsformulieren en zelfs een compleet doe-het-zelf-beleidsplan. Intussen zijn we uitgegroeid tot RSForm! Pro-specialisten. En dus is het tijd om onze kennis met jou te delen.

Je kunt RSForm! Pro gebruiken om een simpel formulier te bouwen: een contactformulier bijvoorbeeld, of een formulier voor feedback. Wat we zien bij onze klanten, en bij collega-webbouwers tijdens JUG-bijeenkomsten, is dat het grote aantal mogelijkheden van RSForm verwarrend kan werken. Eigenlijk heb je iemand nodig die je uitlegt waar je moet beginnen en je stap voor stap meeneemt.

RSForm! Pro voor beginners

Vind jij het maken van formulieren ingewikkeld, of kom je er niet toe om alle mogelijkheden uit te zoeken? Dan hebben we goed nieuws voor je: bij WebLab42 kun je een workshop RSForm! Pro volgen, waarin alle essentiële onderdelen van RSForm aan de orde komen. In de workshop leer je onder andere hoe een formulier in elkaar zit, hoe je de layout aanpast, de verschillende bevestigingsmails configureert, PDFs meestuurt met formuliergegevens erin en inzendingen exporteert naar bijvoorbeeld Excel. We beginnen met een simpel formulier dat we gedurende de workshop steeds verder uitbreiden.

RSForm! Pro voor gevorderden

Regelmatig krijgen we vragen uit de Joomla-community over RSForm. Of we willen helpen met een script, met het inrichten van een iDEAL-formulier, met het koppelen van RSForm aan andere extensies (zoals AcyMailing). We vinden het leuk om dat soort vragen te krijgen, en we voelen ons gevleid als je zoiets aan ons uitbesteedt, maar we vinden het nog veel leuker als jij dat gewoon zelf kunt. Dus we leren je graag hoe jij zoiets zelf aanpakt. Naast de basisworkshop RSForm kun je bij ons terecht voor:

Dus wil je zelf leren hoe jij met RSForm contact-, feedback-, betaal-, reken-, invoer-, of andere formulieren maakt? Meld je dan nu aan voor een van de workshops!

Adres

WebLab42
Infanteriestraat 29
6822 NH Arnhem
KvK: 70477973

Telefoon: 026-7370231

post@weblab42.nl

Officieel!

WebLab42 is officieel gecertificeerd Joomla Administrator (lees hier wat dat betekent)

WebLab42 staat vermeld in de Joomla! Resources Directory