De beste websites maak je samen

Anja de Crom
Door Anja de Crom

Een nieuwe website, waar moet je op letten?

“Onze website moet nodig op de schop, maar we weten niet waar we moeten beginnen.” “Ik ben al twee jaar bezig met mijn website.” “Ik weet wel wat ik wil, maar niet hoe ik dat voor elkaar moet krijgen.” Het zijn maar een paar uitspraken die we regelmatig horen als we vertellen dat we websites maken.

Er komt ook veel kijken bij een (nieuwe) website, maar we hebben goed nieuws voor je: met een goede voorbereiding verandert je website van een klus die eindeloos blijft liggen in een project waar je met plezier en vertrouwen aan werkt.

Worstel jij ook met je website of met de website van je organisatie? Dat is niet zo raar. Je moet een enorme hoeveelheid beslissingen nemen: ga je het zelf doen of besteed je het uit? En wat besteed je dan precies uit? Waar ga je je website laten hosten? Hoe moet je site eruit gaan zien? Welke technische functionaliteiten heb je nodig? Wat wil je dat je website voor jou gaat doen? Allemaal abstracte vragen die een behoorlijk zwaar beroep doen op je voorstellingsvermogen.

In ons werk als webbouwers hebben we regelmatig te maken met klanten die wel weten dat ze een website nodig hebben, maar geen idee hebben hoe je dat het beste aanpakt. We gaan met ze om de tafel zitten en nemen alles rustig met ze door, en al tijdens zo’n gesprek zien we de opluchting groeien (meestal op het moment dat we de site gaan tekenen). Voor ons is het fijn als jij als klant goed weet wat je wilt, wat je mooi vindt en wat je aan functionaliteit nodig hebt, en na zo’n gesprek weten we dat allebei. Maar ook als je zelf je site gaat maken, helpt het je om alles in kaart te brengen voor je begint.

Een goed stappenplan geeft je houvast: je weet wat er moet gebeuren en je kunt tijdens het bouwproces veel gemakkelijker beslissingen nemen.

Tijdens onze workshop Stappenplan (nieuwe) website inventariseren we in één middag stap voor stap wat je nodig hebt voor je website. Het maakt niet uit welk CMS je gaat gebruiken (dat hoef je nu zelfs nog niet te weten), het stappenplan is geschikt voor alle websites. En of je nou (delen van) de klus uitbesteedt of alles zelf gaat doen: na de workshop heb je een duidelijk stappenplan waarmee je direct verder kunt. Jouw basis is gelegd!

Wil de workshop Stappenplan (nieuwe) website volgen? De workshop wordt meerdere keren per jaar gegeven.

Kijk in de agenda voor de eerstvolgende mogelijkheid.

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan voor de WebLab42 nieuwsbrief en ontvang regelmatig nieuws, tips en interessante informatie in je mailbox! Je kunt je op elk moment weer afmelden of je gegevens laten verwijderen.

Adres

WebLab42
Infanteriestraat 29
6822 NH Arnhem
KvK: 70477973

Telefoon: 026-7370231

post@weblab42.nl

Officieel!

WebLab42 is officieel gecertificeerd Joomla Administrator (lees hier wat dat betekent)

WebLab42 staat vermeld in de Joomla! Resources Directory