De beste websites maak je samen

Hilda Abbing
Door Hilda Abbing

Hoe kun je checken of de links op je website nog werken?

Je kent het ongetwijfeld: je bezoekt een website, je klikt op een link… en je krijgt een 404-error pagina te zien. Op dat moment begint er iets van ergernis te kriebelen. Je vertrouwen in de website begint te dalen.

Jammer, terug naar de vorige pagina dan maar. Je klikt op een andere link op dezelfde site… en wéér een error pagina! Wederom daalt je vertrouwen: is deze website wel oké?

Is het een kwestie van niet bijgehouden, of deugt de site gewoon niet? En je moet wel heel erg graag de informatie op deze site willen zien, wil je nog een keer op een link klikken.

Een gebroken link is dus iets dat je op je eigen website te allen tijde moet zien te vermijden. Want je wilt voorkomen dat je bezoeker gaat twijfelen aan jou, je product of dienst. Bovendien kan de bezoeker niet vinden wat hij zoekt; de kans is groot dat hij afhaakt en doorgaat naar de volgende website. Het is dus goed om af en toe je links te checken.

Als je website al een paar jaar bestaat wordt de kans op een gebroken link steeds groter, zeker als veel van je links naar andere websites verwijzen. Je hebt immers geen zicht op wanneer iemand op zijn eigen website een pagina verwijdert of hernoemt.

Maar hoe kom je er nu achter welke links niet meer werken? Al je artikelen een voor een nalopen? Dat is heel veel werk, zeker als je in de loop van de tijd je content regelmatig hebt aangevuld en heel veel links in je artikelen hebt staan.

Gelukkig is de oplossing simpel. Je kunt je website namelijk online laten checken door een broken link checker. Gratis en voor niets. Hoe fijn is dat?

Bij WebLab42 maken we regelmatig gebruik van www.brokenlinkcheck.com. Bijvoorbeeld als we een restyling op een site hebben doorgevoerd, of de structuur van een site hebben aangepast.

BrokenLinkCheck werkt heel simpel: vul je websiteadres en de security code in, klik op Find broken links now en binnen enkele minuten heb je je resultaten, met de verwijzende pagina erbij zodat je de link makkelijk kan aanpassen.

Dat scheelt dus vele uren werk  - of het bevestigt dat je goed bezig bent en dat al je links werken ????.

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan voor de WebLab42 nieuwsbrief en ontvang regelmatig nieuws, tips en interessante informatie in je mailbox! Je kunt je op elk moment weer afmelden of je gegevens laten verwijderen.

Adres

WebLab42
Infanteriestraat 29
6822 NH Arnhem
KvK: 70477973

Telefoon: 026-7370231

post@weblab42.nl

Officieel!

WebLab42 is officieel gecertificeerd Joomla Administrator (lees hier wat dat betekent)

WebLab42 staat vermeld in de Joomla! Resources Directory