De beste websites maak je samen

Hilda Abbing
Door Hilda Abbing

Keuzehulp voor veilig videobellen met o.a. Zoom, Teams of Facetime

Sinds de coronacrisis is de populariteit van apps voor videobellen enorm gestegen. Wij gebruiken ze ook voor overleg met onze klanten en collega's. Des te leuker is het dat opeens al die klanten ook weten waar we het over hebben als we Zoom, Teams, Skype of Facetime noemen; die gebruiken ze zelf dus ook :)

Er zit ook een nadeel aan die snelle groei. Met het stijgen van de populariteit van de apps worden de apps ook steeds interessanter voor hackers. Zoom was als eerste aan de beurt. Plotseling (of op z'n minst onverwachts) verschenen er porno-afbeeldingen of racistische teksten middenin Zoom-meetings. Niet alle programma's bleken dus even goed beveiligd te zijn. Zoom is ondertussen druk bezig om de beveiliging te verbeteren, maar is dat voldoende, en welke app kun je nu het beste kiezen? Welke app biedt wat jij nodig hebt? De keuze is groot en je wilt natuurlijk niet werken met een slecht beveiligde app, of erachter komen dat je al je gegevens gratis hebt weggegeven.

De Autoriteit Persoonsgegevens (je weet wel, die van de AVG) heeft daarom een overzicht gemaakt waarin snel en overzichtelijk weergegeven wordt welke apps je kunt gebruiken voor videobellen. Op hun website lees je hoe 13 verschillende videobel-apps omgaan met de belangrijkste privacyaspecten. En vooral interessant: wat deze apps zoal doen met de gegevens die zij verzamelen. Is de communicatie beveiligd? Hoe verdient de app geld? Superhandig dus. Via deze link kom je bij het overzicht.

Videobellen met o.a. Zoom, Teams, Skype of Facetime

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan voor de WebLab42 nieuwsbrief en ontvang regelmatig nieuws, tips en interessante informatie in je mailbox! Je kunt je op elk moment weer afmelden of je gegevens laten verwijderen.

Adres

WebLab42
Infanteriestraat 29
6822 NH Arnhem
KvK: 70477973

Telefoon: 026-7370231

post@weblab42.nl

Officieel!

WebLab42 is officieel gecertificeerd Joomla Administrator (lees hier wat dat betekent)

WebLab42 staat vermeld in de Joomla! Resources Directory