Privacyverklaring WebLab42

Persoonsgegevens die wij verwerken, en met welk doel
Eerlijk zeggen? We verwerken bijna geen persoonsgegevens. Oké, we hebben een Google Analytics account. Maar daar kijken we eigenlijk nooit op, en jouw IP-adres is geanonimiseerd.
We weten dus niet dat jij nu op onze site aan het rondkijken bent en wat je daar leuk aan vindt. Ja, dat gaat dwars tegen alle marketingtrends in, maar we maken liever websites dan dat we naar statistieken gaan zitten turen. Ieder z’n vak.

Je mag ons natuurlijk best vertellen wat je goed of interessant vindt aan onze website, of iets vragen. Bijvoorbeeld met een mailtje via het contactformulier.
Op dat moment verwerken we wél persoonsgegevens, want we willen je antwoord kunnen geven, en als we je gaan antwoorden, willen je bij je naam kunnen aanspreken. Wel zo aardig. En dus ‘verwerken’ we jouw naam, e-mailadres en eventueel je telefoonnummer als je ons contactformulier invult. Die gegevens zetten we niet in de database: ze worden naar ons gemaild, zodat we antwoord kunnen geven. Dat is alles.

Meld je je aan voor onze nieuwsbrief? Dat vinden we tof! Je naam en e-mailadres worden automatisch in onze database gezet, zodat je ook daadwerkelijk die nieuwsbrief kunt ontvangen.
En omdat we heel blij worden van nieuwe nieuwsbrief-abonnees, hebben we het systeem zo ingesteld dat we zelf ook een mailtje krijgen zodra iemand zich aanmeldt.

Ben je klant? Dan hebben we je factuurgegevens, je naam, je telefoonnummer, e-mailadres en verder alles wat in je e-mail handtekening staat, en de meeste gegevens bewaren we keurig, want dat moet van de belastingdienst.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens over mensen onder de 16
Tja. Als we al niet weten dat jij degene bent die op onze site rondkijkt, dan weten we al helemaal niet hoe oud je bent. Voor mensen onder de 16 gaan we echt geen uitzondering maken: ook die persoonsgegevens verzamelen we niet via onze website.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
We hebben het hier dus over contactformulieren en aanmeldingen voor de nieuwsbrief. Voor beide geldt: WebLab42 bewaart je persoonsgegevens zo lang als dat strikt noodzakelijk is.

Heb je ons gemaild? Dan bewaren we je naam en e-mailadres in ons mailprogramma. Vind je het op een dag niet meer fijn dat jouw e-mailadres bij ons bekend is, laat het dan even weten, dan wissen we je.

Ben je lid van de nieuwsbrief? Dan kun je op elk moment uitschrijven of je gegevens deleten. En zolang je dat niet doet, blijf je gewoon gezellig lid.

Delen van persoonsgegevens met derden
Ah, derden. Dat zijn er twee: de firma Google en de mogelijke wetshandhaver.

Google Analytics (waar we misschien ooit wel gewoon mee ophouden, want we doen er toch niks mee, zie boven) krijgt geanonimiseerde IP-adressen vanaf onze website.

En mocht er ooit een wetshandhaver bij ons aan de deur kloppen omdat ze iemand in de smiezen hebben die ons een keer mail gestuurd heeft… nou ja, dat is allemaal erg onwaarschijnlijk, maar als het moet van de wet, dan geven we je gegevens ogenblikkelijk af. Wetshandhavers, daar moet je niet mee spotten.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
WebLab42 gebruikt alleen technische en functionele cookies, en analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy.

Je weet intussen vast wel wat een cookie is (eigenlijk kun je deze alinea dan overslaan): een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies op onze site zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website. Ben je anti-cookies? Stel dan je browser zo in dat-ie geen cookies meer opslaat. Dan kun je meteen alle informatie verwijderen die eerder is opgeslagen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Die paar persoonsgegevens die we misschien van je hebben, mag je altijd inzien, corrigeren of verwijderen. Heb je ooit toestemming gegeven voor gegevensverwerking (“ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen”), dan kun je die altijd weer intrekken. Je mag ons ook vragen om die persoonsgegevens als een bestand naar je te sturen, of naar een organisatie die jouw gegevens nodig heeft. Dat doe je door contact op te nemen via het contactformulier.

Daarvoor willen we wel graag zeker weten dat jij het bent die dit vraagt, want we gaan natuurlijk jouw gegevens niet aan een wildvreemde geven. Vind je het een beetje overkill om een kopie identiteitsbewijs mee te sturen als je onze sporadische nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen? Regel het dan zelf: onder elke nieuwsbrief staat een link waarmee je kunt uitschrijven of je gegevens deleten.

Hebben we je persoonsgegevens niet netjes behandeld? Dan kun je een klacht indienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
WebLab42 bouwt websites. We zouden wel heel ongeloofwaardig zijn als onze eigen site niet beveiligd was tegen misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking of ongeoorloofde wijziging van persoonsgegevens. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, vertel het ons dan onmiddellijk! Neem contact op via het contactformulier.

Adres

WebLab42

Hogeweide 402

3544 PX Utrecht

Telefoon: 030-6700405

post@weblab42.nl

KvK: 70477973

Officieel!

WebLab42 is officieel gecertificeerd Joomla Administrator (lees hier wat dat betekent)

WebLab42 staat vermeld in de Joomla! Resources Directory