De beste websites maak je samen

Upgrade & migratie

Of je nou wilt overstappen van WordPress naar Joomla of een verouderde Joomla-site weer helemaal up to date wilt krijgen: we helpen je graag.

Wat zijn updates en upgrades?

Het systeem waarop je website draait, Joomla, wordt continu verbeterd, zodat fouten in de code kunnen worden hersteld en je site optimaal beschermd blijft tegen aanvallen van hackers. Elke keer als er een beveiligings- of bugs-fix-update is, verandert het derde getal in het versienummer van Joomla. Bijvoorbeeld van 3.9.23 naar 3.9.24.

Bij zo'n update van Joomla moeten de extensies die op je site geïnstalleerd zijn (zoals je template of je webshop) natuurlijk nog wel blijven werken. Bij kleinere updates is dat meestal wel het geval, die veroorzaken over het algemeen geen (grote) problemen. Uiteraard moet je zorgen dat je een backup hebt, en dat je weet wat je moet doen als er iets niet goed gaat. Het beste is het als je de beschikking hebt over een testomgeving, zodat je alles eerst kunt uitproberen voor je je live site gaat updaten.

Upgrades waarbij het middelste versienummer wijzigt, bijvoorbeeld van 3.9 naar 3.10, kunnen al een stuk complexer zijn. Dan zijn er niet alleen kleine wijzigingen doorgevoerd, maar ook grotere, en er is nieuwe functionaliteit toegevoegd aan Joomla. Als je extensies daar niet op voorbereid zijn, kan zo'n upgrade misgaan. Hiervoor upgrade geldt dus: plan je upgrade zorgvuldig, hou er rekening mee dat het tijd kost, zorg voor een backup en probeer het uit op een testomgeving.

En wanneer het eerste versienummer wijzigt (van 3 naar 4), hebben we het niet meer over updates of upgrades: dat heet een migratie. De ontwikkelaars hebben alle code in Joomla onder de loep genomen en aangepast, dus alles is veranderd.

Bij WebLab42 updaten, upgraden en migreren we dagelijks websites. We weten hoe je backups moet maken en terugzetten en raken niet meteen in paniek van een wit scherm of een rare foutmelding. En omdat het ons dagelijks werk is, weten we ook wat we moeten doen als het onverhoopt wel fout gaat. Of het nou gaat om een kleine update of een grote migratie: we weten er wel raad mee.

Van Joomla 2.5 naar Joomla 3

Heb jij nog een Joomla 2.5 website? Dan loop je een tikkeltje achter: Joomla 2.5 wordt al sinds 2014 niet meer ondersteund. Dat betekent dat er sinds die tijd al geen (veiligheids)updates meer uitkomen. Het kan gebeuren dat sommige functies op je site niet goed meer werken, of zelfs helemaal niet meer. De oplossing? Je voelt 'm waarschijnlijk al aankomen: upgraden. Oftewel: migreren naar Joomla 3. Dat roept natuurlijk meteen vragen op. Zal je template nog werken? Zijn al je extensies geschikt voor Joomla 3 of moet je nieuwe zoeken? En hoe pak je het eigenlijk aan?

Bij al die vragen kunnen wij je helpen.

Van Joomla 3 naar Joomla 4

Dezelfde vragen heb je natuurlijk ook bij het migreren naar Joomla 4, de nieuwe grote versie van Joomla die op dit moment in ontwikkeling is en in de loop van 2021 verwacht wordt. Joomla 3.10, de laatste Joomla-3 reeks, blijft nog een tijdje ondersteund als Joomla 4 uit is, maar op een gegeven moment moet je toch over om je site veilig te houden. Ook hiervoor kun je ons inschakelen.

Van WordPress naar Joomla

Wil je overstappen van WordPress naar Joomla, omdat Joomla flexibeler is, meer mogelijkheden biedt en beter voorbereid is op toekomstige uitbreidingen? Ook daar kunnen we je bij helpen. We kunnen je site in Joomla zelfs zo opzetten dat de URL's, oftewel de links naar je pagina's, hetzelfde blijven (goed voor je opgebouwde Google ranking!).

WebLab42 migreert jouw site graag

WebLab42 neemt je die klus graag uit handen. Als je ons je upgrade naar Joomla 3.x of 4 laat doen, maken we een backup van je site en voeren we de migratie uit op onze eigen ontwikkelomgeving. Daarna zetten we de gemigreerde site terug op de plek waar jouw 'oude' site stond. Zo is je site maar heel eventjes uit de lucht, heb jij er geen omkijken naar en weet je zeker dat het goed gebeurt.

Bel of mail WebLab42

Adres

WebLab42
Infanteriestraat 29
6822 NH Arnhem
KvK: 70477973

Telefoon: 026-7370231

post@weblab42.nl

Officieel!

WebLab42 is officieel gecertificeerd Joomla Administrator (lees hier wat dat betekent)

WebLab42 staat vermeld in de Joomla! Resources Directory